OSONA PR-C

En aquesta pagina hi han els senders de petit recorregut (PR-C),d’Osona.Els que tenen el títol de color blau ja han estat fets i verificats, els altres encara estan per fer. Ens agradaria poder-los verificar tots. Si esteu interessats amb fer-ne algun concret, podeu posar-vos amb contacte i parlaríem del tema.
ITINERARIS PR-C OSONA

PR-C 40 Vic - Sant Pere de Casserres (19,900 km)
El Petit Recorregut C-40 ofereix la possibilitat de visitar alguns monuments romànics i vestigis d’antics poblats osonencs de l’era del Neolític que evoquen episodis importants de la història de Catalunya.

PR-C 41 Gurb - Gurb (18,500 km)
Aquest PR permet conèixer indrets molt interessants com la parròquia de Sant Andreu de Gurb, la creu i l’antic castell de Gurb, Sant Julià Sassorba, el santuari de Sant Sebastià o l’ermita de Sant Roc. Tot en un entorn bonic i natural envoltat de camps i rierols.
És a prop de la carretera nacional C-17 i de l’Eix Transversal C-25. Per arribar al punt d’origen recomanant (Sant Andreu de Gurb), cal agafar la carretera de Sant Bartomeu del Grau. També es pot accedir per a Sant Joan del Galí per la carretera de Prats de Lluçanès.
Amb bicicleta de muntanya, el circuit és ciclable en un 85%, cal empènyer a la pujada de la Creu de Gurb, i també és delicada la baixada des de Sant Sebastià a la Casa del Mas Mitjà. També s’haurà de baixar ocasionalment en diversos punts del recorregut (filats,marges, ponts, etc)

Descarregar Track GPS: PR-C 41

PR-C 42 Taradell - Taradell (15 km)
El sender de petit recorregut PR-C 42 de Taradell te una distància total de 14,8 km. i és circular.

El desnivell acumulat és de 380 m. i la durada aproximada és de 4 hores i mitja.

La sortida és a la Font Gran , direcció a l'alzina pluricentenària del Pujol i a l'antiga pedrera del Pujol. Continua direcció a l'ermita de Sant Quirze , s'enfila cap a l'Enclusa, que és el punt més alt de Taradell. Passa a prop del Castell de Taradell i baixa fins a la tomba dels Sequers de Gasala i passa a prop del monument a l'expedició catalana Everest 85, que va ser la primera expedició catalana que va pujar al cim del món . Segueix cap al camp de golf tot vorejant -lo fins a arribar al punt de partida de la Font Gran.

(font Ajuntament de Taradell)

Nota:
Aquets PR-C Ha estat Modificat(2008).
El traçat primitiu tenia uns 20 Km. El traçat actual te uns 15 km.
Deixo els dos tracks per si voleu comparar. El track primitiu ha estat borrat, encara que en alguns trams estan compartits.

Track Actual PR-C 42 - 15 KM: Aqui

Track Antic PR-C 42 - 20 Km (obsolet - Borrat): Aqui


PR-C 43 Tona - Tona (24 km)
Sender de petit recorregut de tipus circular.
Al llarg del recorregut trobarem un bon nombre de masies, de fonts i d’edificis de construcció romànica interessants com l’ermita de Sant Miquel de Vilageriu, l’església de Sant Quirze i Santa Julita de Muntanyola o l’església de Sant Cugat de Gavadons.
A Tona s’hi pot accedir per la C-17 i per la carretera de Manresa N-141.
També es pot fer amb bicicleta de muntanya
Trak disponible (No verificat)

PR-C 44 Prats de Lluçanès - Prats de Lluçanès (24,300km)
Sender de petit recorregut de tipus circular en forma de vuit.
Aquest sender uneix diferents ermites i ens permet sentir la frescor de les fonts i dels boscos. Remunta l’enclotada Font de les Coves, fins trobar la llegendària Pedra Dreta, encara avui símbol misteriós. La ruta passa per camins plens d’històries i llegendes.
S’arriba a Prats per la carretera de Vic, des de Navàs, des de Puig-reig, des de Gironella i de Manresa per la carretera d’Avinyó.
Trak disponible (No verificat)

PR-C 45 Torelló - Torelló - Sender de la Vall del Ges (23 km)
Aquest sender és un ascens a Bellmunt , amb retorn alternatiu a Torelló . L’ascens és cada cop més fort, les vistes, cada vegada més esplèndides i l’aire, més pur a cada metre. Bellmunt , al cim, us espera per a un descans acollidor.
Allà trobareu unes vistes magnífiques a totes bandes, plat, llit i, si no badeu, les sortides i postes de sol més espectaculars d’Osona.


PR-C 46 Santa Cecília de Voltregà - santuari dels Munts -Ruta del sorreig (21 km)
El PR-C 46 segueix tot el curs de la riera de Sorreigs fins al santuari dels Munts, tot passant per Santa Cecília de Voltregà , els Angelats, el gorg Negre, l’Aumatell, les Fosses, Sant Boi de Lluçanès, la Corona...
Tot un viatge pels racons més desconeguts i encisadors de la zona declarada PEIN (Pla d’Espais d’Interès Natural).


PR-C 47 Torelló - Vidrà - Camí vora Ges (21 KM)
És un sender ideal per fer en descens, des de Vidrà a Torelló , però els bons caminants el gaudiran més de pujada. El tram superior és feréstec, exuberant, grandiós. El tram de la plana –del pont Aterrat cap avall– és plàcid, delicat, humanitzat. Cal tenir en compte que en època de pluges podem tenir alguna dificultat per travesear el riu, malgrat la presència d’algunes passeres molt oportunes.
Trak disponible (No verificat)

PR-C 49 Sant Hipòlit de Voltregà - Sant Hipòlit de Voltregà - Sender del Voltreganès (25,310 KM)
El Voltreganès es troba situat a la falda sud-oriental de la serra de Sobremunt –Sant Hipòlit , Santa Cecília i les Masies de Voltregà . El sender en recorre el perímetre fins als cims de la serra –Sant Martí Xic i castell de Voltregà –, travessa la riera de Sorreigs, Santa Perpètua, per retornar a la vall del Ter per la Gleva.
Trak disponible (No verificat)

PR-C 54 Les Masies de Voltregà - les Masies de Voltregà ´- S. Orís (22,160 KM)
El sender d’Orís uneix la Plana amb els cims de la carena de ponent, al Lluçanès. Passa al peu del castell d’Orís i puja a Sant Salvador de Bellver, passa per la balma de Serinyà i prop de la font de les Donzelles.
PR-C-54 de Oris(Total) Track GPS : Aqui
P.R-C-54 de Oris(Variante) - Track GPS: Aqui

Nota:
Si disposeu dels traks que falten dels PR-C D’Osona, estaria agraït si els podeu fer arribar o dir-me el lloc on els puc trobar.
Mercès

2 comentaris:

Unknown ha dit...

hola, ho trobo molt interessant, he fet una mica d´escrit al meu blog
http://famdepedal.blogspot.com/
merci

Anònim ha dit...

Molt bon bloc, tínc que fer algunes d'aquestes rutes.