L'esquirol - Casacuberta - La Serra - El Sunyer - Cantonigros - L'esquirol

Cingles del Sunyer i La Serra:
Són els cingles que hi ha enfront del nucli urbà de Tavertet i que presenten una sèrie de paredasses ininterrompudes , en direcció nordest-sudoest. Es podria dir que van des del Cingle del Llibre, fins el Puig de les Baumes. Sobre aquests cingles es troba la casa del Sunyer de Dalt, els prats del Sunyer i el Puig de la Guardiola, el Puig del Sunyer, el Puig del Pi i El Puig de les Baumes. Al peu mateix de les roques es troba la casa, en ruïnes, del Sunyer de Baix i la Balma del Sunyer de Baix.
.
Detalls de ruta.
Un altre dimarts en ruta. Aquest cop no anem amb cotxe, marxem des del Rovi a peu cap al cementiri i agafem el camí del darrera que ens porta a la Font de l’Escudella , al camp de tir i cap al Molí de la Bertrana. Travessem la riera i enfilem amunt fins arribar a Sant Bartomeu. Rodegem la casa i agafem el camí asfaltat en direcció a Can Codina i allà fem un petit mos. Continuem direcció Tavertet i ens trobem amb Casacuberta, una edificació molt maca tota de pedra que la natura ja se l’està menjant i després ens en anem cap a la Serra on hi ha un conjunt d’edificacions també de pedra. A continuació anem per una drecera, que ens l’ensenya un pagès, i cap al Sunyer, un lloc molt bonic on s’hi pot veure els Pirineus . Arribem a Tavertet d’hora són un quart d’una i decidim dinar, ens va molt bé i ens fa un bon profit.
Aquí no tenim massa clar si anar al Sunyer de baix o anar planejant fins a Cantonigrós, decidim això últim i d’aquí un altre cop cap a l’Esquirol pel carrer del Pont.
Fi de la trajectòria.
J.R.
Distancia recorrida: 24,69 kilómetros
Altitud min: 574 metros, max: 1.032 metros
Desnivel acum. subiendo: 1.266 metros, bajando: 1.258 metros
Grado de dificultad: Moderado
Finaliza en el punto de partida (circular):
Coordenadas: 667


Trak GPS


Pont del Molí de la Bertrana En "Xumi" Últim AI AI AI ….
CASACUBERTA

La Serra de TavertetLa Serra (2) La Serra (3) i en JR El Sunyer de dalt i en Joan Tavertet (Cingles del Sunyer)

Panoramica (cingles del Sunyer) Panoramica(Cingles del Sunyer) Panoramica(Cingles del Sunyer) Cabrera i Aiats al Fons Prop de Cantonigros