L'ESQUIROL - Puig Saguàrdia - Barrés

L'ESQUIROL - Puig Saguàrdia - Barrés

Un passeig per les rodalies de L’esquirol.

La durada de la mateixa sense parades amb un ritme baix no supera les dues o tres hores, amb una distancia de poc mes de 5 KM.
Sortim de centre del poble i enfilem cap a Serramitjana on ja podrem beure el Puig
Saguàrdia. Una petita muntanya de poc mes de 800 M.
El Puig
Saguàrdia es un lloc possiblement poc conegut i visitat del poble, això que el lloc ofereix d’unes precioses vistes sobre L’esquirol i la serralada de Cabrera.

La ascensió al Puig Saguàrdia no te pèrdua ja que sols tenim que enfilar-la sense perdre de vista ni la muntanya ni el poble. El camí no esta excessivament marcat pro es pot pujar per lliure ja que no comporta cap dificultat. Les millor vistes les podem observar des de la mitja muntanya ja que al cim esta molt cobert d’arbres que dificulten la mateixa.

Al cim Del Puig Saguàrdia trobarem un petit pessebre (foto), que si mal no recordo es obra del C.E.E. (Centre Excursionista Esquirol).

Per allargar un xic la caminada i desprès de assolir el cim, baixem per el mateix lloc fins trobar un camí que volta la muntanya i ens porta a la serra que enllaça amb Barrés on podrem visitar les poques pedres que queden del castell de Barrés.

Al s. XII, i per reforçar, el control sobre els pagesos, es construí el castell de Barrés que fou derruït al s.XIV per ordre del comte de Barcelona.

El trak per el Gps marca sols la volta a Barres, pro si voleu podeu pujar al cim de la muntanya on estava ubicat l’antic Castell.
Continuem direcció al poble creuant la carreta C-153 on hi ha un petit caminet que ens porta al poble.


Distancia recorrida:
5,07 kilómetros

Altitud min: 642 metros, max: 823 metros
Desnivel acum. subiendo: 329 metros, bajando: 327 metros
Grado de dificultad: skill Fácil
Finaliza en el punto de partida (circular):
Coordenadas: 173


Trak Per GPS