L'Esquirol - Cabrera (Grau del Feu i l aTuta)


Esquirol - Cabrera - Esquirol, per camins poc coneguts o poc utilitzats.

l'Esquirol - Carrer del Pont - Les Comes - Grau del Feu - Collet de cal Vidrier - Pujada a Cabrera per la Serrica - Santuari de Cabrera - Coll Del Bram - Baixada pel camí de La Tuta - La Tuta - Moli De la Masallera - El Collell - l'Arimany - La Matavera - Can Clavell - Carrer del Pont - L'Esquirol

El trajecte ens porta de l'Esquirol al Santuari de Cabrera i retorn al poble de l'Esquirol.

En aquest cas passarem per camins poc utilitzats o bastant desconeguts per els que no son de la zona. Sortim del centre del poble direcció al carrer del Pont, creuem el riu i continuem recte fins creuar la carretera que ens portaria a Tavertet.


Continuem ja pel mig del bosc fins arribar prop del mas les Comes, en aquest punt tornem a creuar la carretera asfaltada i enfilem dalt el turó per trobar un corriol que ens portarà al grau del Feu. La part final del tram ens trobem unes antigues marrades que ens indica que fa anys aquest camí era bastant utilitzat.

Dalt el grau del Feu ja agafem el camí ramader, aquest tram ja és mes habitual i mes utilitzat per pujar a Cabrera. Continuem fins arribar al coll de cal Vidrier. Enfilem amunt i pugem a Cabrera per la Serrica. Personalment crec que el camí de la Serrica es el mes maco i que ofereix millors vistes per pujar a Cabrera, això si, es el mes vertical.


Un cop dalt creuem tota la muntanya de Cabrera fins arribar al Santuari, primer ens trobarem la font de l'osca .




Baixarem per les escales fins arribar al coll del Bram, pocs metres desprès agafarem el camí de baixada, en aquest cas prenem el camí de la Tuta.


Passarem pel mig de la casa de la Tuta i continuarem seguint el sender fins arribar a la carretera pavimentada prop del molí de la Masallera.


Poc desprès de passar el Molí, creuem un rierol a la dreta i voregem un camp fins arribar a la casa del Collell.

Continuem per un cami ample que deixarem per pendre un corriol a la dreta que ens portarà a l'Arimany, en aquest cas també passem pel mig del mas.


Arribem a la carretera asfaltada, a pocs metres agafem el camí de baixada que ens porta prop de la Matavera, no arribem a la casa i prenem un caminet a l'esquerra , passem per la basa de la Matavera i en aquest punt trobem el camí que baixa de la foradada, camí que seguirem fins arribar passat el pont del Molí , davant la casa de can Clavell.


Continuem per un caminet pel costat de la carretera asfaltada que ens porta de nou al carrer del Pont, en aquest cas passem per sota del pont i pugem cap al poble pel camí que ens portaria la mas Arcarons. Aquest camí ens porta de nou al Centre del Poble i donem per finalitzada la caminada.



Activitat: senderisme
Distància recorreguda: 17,3 quilòmetres
Altitud mín: 673 metres, màx: 1.321 metres
Desnivell acum. pujant: 734 metres, baixant: 775 metres
Grau de dificultat: skill Moderat
Temps: 4 hores 54 minuts
Finalitza al punt de partida (circular):
Coordenades: 1341
© scary Tots els drets reservats

Track Per GPS
Directe
Wikiloc