Olla de Nuria (Clasica)

OLLA DE NURIA.

Considerem l’olla de Núria al cercle de muntanyes que envolten i formen la vall de Núria, la majoria d’elles fan de frontera amb França

Fontalba- Puigmal - Pic de Segre - Pic de Finestrelles - Pic de Noufonts - Pic de Noucreus - Pic de l'Aliga - Nuria - Fontalba

(Eina opcional)

El pic d’Eina opcional. Nosaltres passem a tocar el pic d’Eina, pro no fen el cim. Si voleu pujar, no te cap problema ja que el camí esta perfectament definit i no te complicació ni cap gran dificultat extra.


Torreneules : Algunes persones aprofiten per pujar al Torreneules. Podeu trobar un camí al Pic de la Fontnegra que us portarà al coll de Torreneules i podreu pujar al cim del mateix nom.

Personalment crec que el Torreneules ja no pertany a l’olla ja que tens que sortir o trencar el cercle per pujar-hi.

De totes maneres també crec que l’olla tots la fem de la manera que creiem millor, o adequada ales nostres maneres de caminar i el que ens interessa es gaudir del camí i les meravelloses vistes que ens dona aquesta volta.

El trajecte no te pràcticament dificultat tècnica, partint de la base que estem caminant per alta muntanya. Tan sols requereix una certa preparació o estar acostumat a caminar. Ja que amb una distancia propera als 30 Km. i un desnivell ascendent de més de 2000 m. Pujant requereix un cert bon estat físic.

De totes maneres amb el cas de decidiu fer-la i us trobeu cansats, recordeu que teniu camins que us portaran directes al Santuari de Núria. Els camins principals per baixar a Núria durant el trajecte:

1: Coll de Finestrelles

2: Coll d’Eina

3: Coll de Noufonts

Tots ells us porten a Núria directament.


Si us agrada Núria i rodalies i teniu oportunitat, aquesta caminada esta totalment recomanada ja que ens ofereix unes vistes tan a la Vall de Núria com de les valls de França realment meravelloses.

Gaudiu del camí , val la pena.


Coincideixo amb destacar el camí com a difícil per el seu desnivell i quilometres, no per la dificultat tècnica del mateix

Activitat: senderisme
aprop de Queralbs, Catalunya (España)
Distància recorreguda:
27,21 quilòmetres

Altitud mín: 2.000 metres, màx: 2.911 metres
Desnivell acum. pujant: 2.012 metres, baixant: 2.010 metres
Grau de dificultat: skill Difícil
Temps: 8 hores 25 minuts
Finalitza al punt de partida (circular):
Coordenades: 2875

© jnasarre Tots els drets reservats

Descarregar Track GPS: AQUI