Breda - Castell de Montsoriu - Breda

Castell Montsoriu:
El castell de Montsoriu es troba a cavall de la partió dels termes municipals d'Arbúcies i Sant Feliu de Buixalleu (la Selva). Situat a una altitud de 640 metres, està al damunt d'un turó que forma part dels darrers contraforts llevantins del massís del Montseny.
Aquest monument es troba dins del Parc Natural del Montseny, i des del seu emplaçament es pot gaudir d'unes vistes magnífiques: del mateix Montseny, de les Guilleries, de la Serra del Montnegre, de les valls d'Arbúcies i Breda, de la depressió prelitoral i de la zona costanera de Blanes.
És en el seu ampli domini visual on cal trobar una de les explicacions del perquè de la seva situació.

http://www.aacmontsoriu.org/index1.htm


Breda:
Breda té una població aproximada de 3.500 habitants. Està situada al peu del vessant oriental del Montseny. Els seu petit terme municipal (5,09 Km2) ocupa una vall delimitada per la muntanya de Montsoriu, les serres de Gaserans i de St. Llop i la serralada de Montnegre. Aquesta situació geogràfica li proporciona un clima sec i suau, sense grans oscil·lacions tèrmiques.
Té una situació privilegiada dins la comarca de la Selva (Girona): a 55 Km. Barcelona, a 45 Km. Girona i a 30 Km. la Costa Brava. A 2 Km. hi ha l’estació de tren de Breda-Riells i Viabrea. També s’hi pot arribar amb els autobusos de la Hispano-Hilariense. Si es ve amb cotxe s’ha de sortir de l’autopista A-7 a St. Celoni (11) venint de Barcelona, o a Hostalric (10) venint de Girona. Si es ve des de l’Eix Transversal s’ha de sortir a Arbúcies.
Malgrat el seu petit terme, la vila presenta una oferta molt variada i extensa: un entorn natural que convida al visitant a realitzar excursions, una zona comercial on trobarà tot tipus de ceràmica i terrissa, un patrimoni històric i cultural per visitar, una gastronomia molt complerta i típica de la zona elaborada amb productes autòctons i zones de lleure on poder gaudir de diferents esports i activitats.

http://www.breda.cat/

Opinió :
Excursió senzilla sense complicacions.
Podeu sortir des de Breda, encara que nosaltres hem sortit sot la falda del castell de Montsoriu. Hem pujat al castell, encara que sols en han deixat visitar-lo per fora ja que esta tancat al públic, ens han comentat que els dissabtes hi ha un guarda que fa visites guiades.
Un cop vist el castell hem baixat fen una ruta circular passant per Breda on hem dinat, encara que si voleu podeu aprofitar per visitar el poble o comprar ceràmiques ...
Els camins no son complicats, poc mes de 15 km. I una durada aproximada de unes 4 o 5 hores a un ritme baix.
Durant quasi tot el recorregut gaudireu d'unes vistes molt interessants. Si porteu menjar, dalt el castell hi ha un lloc habilitat per menjar .
Ruta agradable per passejar amb família.
Salut i bon camí.


Distancia recorrida: 15,36 kilómetros
Altitud min: 159 metros, max: 625 metros
Desnivel acum. subiendo: 751 metros, bajando: 767 metros
Grado de dificultad: Fácil
Finaliza en el punto de partida (circular): Sí
Coordenadas: 665
Track GPS: Aqui