Tavertet - St.Corneli - Rocallarga

INDRETS DE TAVERTET: Sant Corneli
Bonica ermita, situada enmig de la muntanya, en un lloc que des d'antic va ser utilitzada pels pobladors de la zona per a finalitats religioses i funeráries. L'ermita està situada en un lloc molt bonic, en una cresta muntanyenca, amb àmplies vistes sobre la Vall del Gorgàs. L'ermita està ja documentada en 1.292, sent de tradició romànica i té un bonic atri i campanar.


En els seus entorns cap destacar:
Dolmen de St.Corneli: es troba darrere de l'ermita, i s'aprecien perfectament les roques que formaven la cista funerària, i les roques del túmul.
Mirador de St. Corneli: situat a unes desenes de metres de l'església, és un mirador privilegiat sobre la riera del Gorgàs y el poble de Tavertet.
Vegetació: des del punt de vista de la flora, l'entorno de St. Corneli es un indret ben curiós. Allà es donen cita la major part dels variats tipus de vegetació que caracteritzen a Tavertet:
* Alcinar: Els vessants de la muntanya que baixen cap a la riera del Gorgàs per la cara sud estan cobertes d'un preciós bosc d'alzines, típic de l'ambient mediterrani.
* Solana: La zona de darrere de l'ermita i seguint cap a la Font de la Vena, anomenada Solana de St.Corneli, és d'un ambient molt més sec i està formada per una vegetació molt menys generosa, formada per matolls.
* Umbría: Les zones ombrívoles que donen al nord dels vessants que baixen cap a les rieres de la Vena i, sobretot, la de la Cau estan formades per una vegetació humida, de bosc de faigs, típica de les zones humides de Centre-europa.
INDRETS DE TAVERTET: Puig de la Rocallarga (1.187m)

Junt amb els cims del Puig de Cortils i el Puig del Pedró són els 3 punts més alts de tot el municipi de Tavertet, rondant els 1.200 m d'altitud

i Tavertet és una terra on abunden els miradors, on pujat a qualsevol roca o a qualsevol cingle l'amplitud d'horitzons és enorme, la Rocallarga és el lloc on les vistes són més immenses, on, efectivament la vista es perd en l'horitzó infinit.
Des d'aquí es poden contemplar els cims pirinencs del Canigó, les muntanyes gironines de la Mare de Deu del Mon o Rocacorva, es pot veure perfectament la ciutat de Girona, les muntanyes d'Osor, el Montseny, etc, etc. En dies clars, fins i tot, s'arriba a veure el mar.
El cim de la Rocallarga es tracta, efectivament, d'una roca allargada que sobresurt extraplomada sobre la resta de la muntanya. L'accés fins la punta de la roca, on hi ha un vèrtex geodèsic, és emocionant ja que la roca està penjada del buit, sobre els prats del Pla Boixer.
L'accés és senzill i està senyalitzat. S'ha de prendre una senda que surt darrere de la casa de l'Avenc i ascendeix apressat per les rampes del Puig de la Creu. L'ascensió és ràpida, encara que un poc costosa .
També es pot pujar des de la casa de Rajols, saltant la tanca i ascendint al coll de Rajols, i passant pel puig de Cortils.

Tex de:


Detalls De Ruta.

Ruta molt maca i bastant senzilla pels voltants de Tavertet.
Es pot fer amb unes 4 hores sense corre, encara que si voleu es una ruta per fer amb família, portar el dinar i passar-hi tot el dia.
El camí no es complicat , la major part del mateix transcorre per pistes o prats, sols un petit tram que passem per un corriol que a dia (27-03-08), no presenta cap mena de problema.
Parades obligades, St. Corneli i Roca Llarga (teniu la descripció, mes amunt).
Sols recomanaria modificar l’últim tram de baixada a Tavertet. Passat la casa de Monteis sortim de la pista per baixar per un corriol. En aquest moments han posat fil espinós i esta una mica complicat, per evitar-ho tan sols tenim que seguir la pista o carretera(no asfaltada) fins Tavertet, fent això evitarem baixar una mica per lliure. Pro ja dic, aquest tram es ja pràcticament arribant al poble i no comporta cap mena de problema.
Per la resta i com totes les rutes pels voltants de Tavertet, passejada encisadora i plena de vistes precioses.


Distancia recorrida: 12,65 kilómetros
Altitud min: 874 metros, max: 1.199 metros
Desnivel acum. subiendo: 402 metros, bajando: 411 metros
Grado de dificultad: Fácil
Tiempo: 3 horas 38 minutos
Finaliza en el punto de partida (circular):
Coordenadas: 788
Trak GPS by: R. Codina
Descarregar Trak: Aqui.





Tavertet - St.Corneli - Rocallarga