S Quirze Besora - Els Munts

Santuari dels Munts (Sant Agustí del LLuçanès)
Estil: Romànic
Epoca: -XVII-


Situada a dalt de la muntanya, a 1058m. d'altura, és un magnífic mirador del Lluçanès, Pirineus i voltants de la comarca. -L'església actual és del 1695, que va substituir una de més antiga, es probable que fos romànica. - La imatge de la Mare de Déu dels Munts, és d'estil romànic i es va salvar durant les guerres Civil i dels Set Anys.

En aquest cas no hem pogut fer quasi cap fotografia ja que durant tot el trajecte hem tingut un dia bastant gris i amb boira que no ha permès fer fotografies.
El camí fins els Munts el realitzem tan per camins, corriols i carretera asfaltada. En alguns punts cal seguir el trak acuradament ja que la pista no queda gaire definida sobre el terreny. De totes maneres es pot seguir sense masses problemes.
Un cop arribats a els Munts la baixada la podem realitzar de dues maneres.
Podem deixar-nos guiar per el trak o seguir el GR-3 que ens portarà directament a S. Quirze. El trak de baixada encara que en alguns moments segueix el GR-3 en altres es mou per camps. En el nostre cas, dia plujós que hi havia molt fang, millor seguir el GR i no deixar-lo fins a S. Quirze. De totes maneres les dues opcions son valides.
El santuari dels Munts ens permet gaudir de vistes molt amplies i variades ja que esta situat en un lloc privilegiat (si teniu sort i no hi ha Boira).
Cal tenir amb compte que el temps de caminar real aproximat per fer la ruta completa a una velocitat mitja aproximada de 4 KM/H son de unes 6 h.

Bon camí.

Distancia recorrida: 23,99 kilómetros
Altitud min: 567 metros, max: 1.063 metros
Desnivel acum. subiendo: 1.371 metros, bajando: 1.370 metros
Grado de dificultad: Moderado
Finaliza en el punto de partida (circular):
Trak de: Formigamuntanyenca
Descarregar Trak per GPS : Aqui.Fotos (3)
Quirze de besora - Els munts