Rupit - S. Martí de Querós - Rupit

Opinió:
Excursió des de Rupit a S. Martí de Querós visitant de camí La Mare de Deu de Montdois.
Son 14,5 Km., pro ull, si el fem anar/tornar es converteix amb 29 km. El track esta marcat des de Rupit, el tram inicial discorre per el GR-2 fins al Coll del Pendis, aquest tram si voleu el podeu fer amb el cotxe, això depèn de les ganes de caminar que tingueu. Al igual que si us sembla podeu saltar el tram que fem per visitar La mare de Deu de Montdois. Aquest tram es petit, pro allarga un xic el recorregut.
Per altre banda, actualment si mireu el track o el poseu sobre un mapa es possible que el tram des de S Martí de Querós al Pon del mateix nom, us el marqui sobre l'aigua del pantà, no es un error, el que passa que actualment el pantà esta tan baix que en aquest tram es converteix amb un riu i el mapes actuals encara no ho reflecteixen.


La ruta transcorre en bona part per camins planers, pro ull, l'últim tram passa per un corriol amb forts desnivells, penseu que baixem de 900 m a 300 m. (aproximats), això vol dir que la pujada es tot de tornada. No es complicat, pro tingueu amb compte el desnivell.
La caminada compensa ja que l'últim tram transcorre per llocs encara poc manipulats per la ma del home.

Sota us deixo informació sobre Querós i el Pont.
Bon camí.

Pont de Querós
És un pont d'origen medieval, refet entre el 1.696 i el 1.700. L'edificació actual és un pont de quatre ulls amb arc de mig punt, sostinguts per tres pilars.

Querós - S. Martí de Querós
El poble de Querós era situat a la vall del Ter, a l’extrem de tramuntana del terme municipal de Sant Hilari Sacalm, dins els límits de l’actual pantà de Susqueda. Del petit nucli urbà només l’església se salvà de les aigües, tot i que quan el pantà és ple, l’aigua li frega els fona-ments.
L’església és j a documentada el 1104, si bé cal situar-ne l’origen probablement cap al final del segle XI. Des dels seus inicis estigué vinculada al terme senyorial de Sau, sota la jurisdicció del castell de Cabreroles.
El terratrèmol que afectà la comarca entre el 1425 i el 1428 destruí parcialment la capella inicial i alterà greument la torre del campanar, que hagué de tornar a ésser aixecada al mateix segle i posteriorment reforçada al segle XVI. Una gran part de la rectoria fou també enderrocada i no es tornà a reconstruir.
A la segona meitat del segle XVII fou rector de la parròquia Antoni de Serrallonga, fill del conegut bandoler, que va narrar les trifulgues del seu pare al llarg de la comarca.

Info: http://queros.org/index.htm

De l'antic poble de Queròs només en resten dempeus l'església de Sant Martí, per sobre el nivell màxim del pantà; alguns casals enfilats a les muntanyes veïnes; les ruïnes d'atres edificis per sota el nivell del pantà, com l'antic molí i cases de pagès;

Info: http://www.xtec.cat/serveis/crp/b7990112/indret/queros1.htm

Distancia recorrida: 14,45 kilómetros (29 KM - Ida + Vuelta)
Altitud min: 303 metros, max: 916 metros
Desnivel acum. subiendo: 247 metros, bajando: 796 metros
Grado de dificultad: Moderado (ida) Dificil (ida/vuelta) desde Rupit
Aplico el grado de dificil solo por la distancia, no por la dificultad del camino.
Finaliza en el punto de partida (circular): No
Coordenadas: 455
Track per GPS: Aqui.



Rupit - S. Martí de Querós