Pardines - Puig Estela - Taga - Pardines

El TAGA (2.039 m.):
El Taga és una muntanya del Ripollès. És a la Serra Conivella i separada de la Serra Cavallera per la Portella d'Ogassa. Encara que no és una muntanya gaire alta, la seva posició dominant sobre les valls del Freser i del Ter el fa un punt de referència de la comarca. A més és un mirador esplèndit dels cims del Pirineu des del Puigmal al Canigó. Es troba totalment deforestada i ocupat per prats de pastura, com la Serra Cavallera.



Puig Estela 2.017 m.

Pardines (1.226 m.):
El terme municipal té una extensió de 31 km2 i el poble està a 1.226 m d'altitud. El punt més alt del municipi és al Puig Cerverís, de 2.202 m d'altura.
Els límits del terme municipal són al nord amb Queralbs i Vilallonga de Ter, a l'est amb Ogassa, al sud amb Ogassa i a l'oest amb Ribes de Freser i Queralbs.
El nom de Pardines té els seus orígens, segons els etimologistes, en el nom parietinas, que vol dir -ruïnes d'un edifici-. Ja és documentat l'any 839, en l'acta de consagració de la Seu d'Urgell. Fou possessió del vescomtes de Cerdanya, dels senyors de Sales, del monestir de Sant Martí de Canigó i dels comtes de Barcelona.
Els municipis més propers són Bruguera, Ribes de Freser, Ogassa (al qual pertany) i Pardines.


Detalls de ruta:

Una de les rutes mes utilitzades per pujar al Taga es des de el Coll De Jou – 1.630 metres.
Nosaltres la comencem des de Pardines 1.226 m., això vol dir que el desnivell serà una mica mes alt. La pujada al Taga es relativament senzilla ja que a part del desnivell no te cap dificultat tècnica, es a dir, si voleu podeu pujar bastant per lliure, sols la part final de l’ascensió el camí esta molt definit. La pujada es realitza quasi en tot moment per prats herbats amb absència de pedres el que el converteix amb un ascensió relativament relaxada amb aquest aspecte.

El track que hem posat allarga el recorregut passant per el puig Estela (2.017 m ) Destacar que si feu sols el Taga (no passar per puig Estela) , anar i tornar per el mateix camí, la durada aproximada podria estar en unes 5 hores, clar que això es relatiu i depèn de el ritme que porteu, això esta comptat amb un ritme tranquil. Si voleu fer el recorregut sencer (marcat en el track), podeu comptar unes 6 o 7 hores a un ritme mitja/baix, encara que torno a repetir que posar horaris amb recorreguts d’aquestes característiques es complicat, sols serveix per una mínima referència del que nosaltres hem fet.
En un dia Amb sol, les vistes son precioses, nosaltres hem trobat boira i ja podeu imaginar que poca cosa hem pogut fotografiar. L’excursió completa es per passar-hi el dia i gaudir de les vistes.
Tingueu un bon camí.

Distancia recorrida: 15,21 kilómetros
Altitud min: 1.305 metros, max: 2.013 metros
Desnivel acum. subiendo: 1.009 metros, bajando: 990 metros
Grado de dificultad: Moderado
Finaliza en el punto de partida (circular): Sí
Coordenadas: 1234

Track GPS: Aqui

Autor: puigroig





Pardines - Puig Estela - Taga - Pardines