Ruta dels Estanys Amagats

TRAVESSA REALITZADA (JULIOL -2011)

Podeu començar del refugi o del lloc que vulgueu. Nosaltres hem començat del refugi de Malniu

Us deixo la volta complerta .
La volta esta pràcticament clavada, tret de petites variacions ja que en alguns punts quasi no hi han marques. Pro en totes la variació es molt petita.

Cal destacar la que varem fer després de la estació de esqui nòrdic d'Aransa, varem fer un kilòmetre per pista asfaltada, ja que per on passava el camí la herba estava molt alta i molla, després de dos dies de vent i pluja varem decidir saltar un petit tram,encara que repeteixo la variació es molt petita.


L'altre punt, després de Viliella passem uns metres per sobre del camí marcat, anem paral·lels uns centenars de metres, en aquest tram las senyals son quasi inexistents, de totes maneres repeteixo la variació es molt petita i sols afecta a l'alçada.

La resta crec que esta correcta.

---------------------------------------------------------

La Ruta dels Estanys Amagats es una travessa d'alta muntanya circular enmarcada entre la Alta Cerdanya (Reserva Nacional Cerdanya-Alt Urgell) i la Vall de Madriu a Andorra, indrets marcats per un intens ambient d'alta muntanya.

La travessia es pot realitzar durant tot l'any, a peu durant l'estiu i tardor i amb esquís o raquetes durant la temporada de neu. Aquesta ruta proposa la descoberta a peu de l'Alta muntanya de Cerdanya amb la Tossa Plana de Lles 2916m, el Puigpedrós 2914m, i la capçalera de la Vall de Madriu. Utilitzant la xarxa de refugis de la zona amb un itinerari que uneix els cims, carenes, boscos i un important nombre d'estanys d'alta muntanya, amb la zona de mitja muntanya i algún dels seus pobles, la seva gent, camps de conrreu i pastures, plens de propostes culturals, com són els carrers i cases de les seves viles, ermites i altres monuments.

L'altre cosa que ens sorprendrà serà la possibilitat de compartir, descobrir i observar diferents entorns de natura: prats alpins, gencianes, nerets, grans boscos de pi negre i avet. Els habitants fauna d'aquest important espai natural on sovintegen els senglars, guineus, marmotes, àguiles, trencalós, voltors, izards, cérvols, cabirols, gall fer i la Reina dels Alts " la Perdiu Blanca". En els seus rius i estanys no hi falten les truites, granotes, tritons i un creixent nombre de llúdriques i altra fauna anfíbia.


INFORMACIO DE LA PAGINA OFICIAL DELS ESTANYS AMAGATS.

PAGINA OFICIAL: http://www.rutadelsestanysamagats.com/Activitat: senderisme
aprop de Girult, Catalunya (España)
Distància recorreguda: 73,9 quilòmetres
Altitud mín: 1.326 metres, màx: 2.689 metres
Desnivell acum. pujant: 3.632 metres, baixant: 3.660 metres
Grau de dificultat: Moderat
Temps: 9 díes 13 hores 3 minuts
Data: agosto 03, 2011
Finalitza al punt de partida (circular):
Coordenades: 6438


TRACKS
GPS

DIRECTE

WIKILOC


2 comentaris:

Carles ha dit...

Hola Senderistes,
A "Totes les rutes", la Ruta dels estanys amagats la teniu amb data del 2001. Veig que per vosaltres no passa el temps.

Salut.
Carles

Senderistes ha dit...

Gracies Carles. Arreglat. Aixo si que es anticipar-se jejeje 10 anys passen volant....