S. Pau Seguries - Hostalnou Bianya - Via Romana Capsacosta

Ruta no circular, amb inici a St. Pau de Seguries i final a L'Hostalnou de Bianya.

Caminada que no comporta cap complicació ja que la dificultat es baixa.

Nosaltres hem deixat un cotxe a S. Pau de Seguries i un altre a la Vall de Bianya. El recorregut ha resultat d'uns 14 km.
Això permet fer la Via i gaudir de les vistes de una bona part de la Vall de Bianya.

De totes maneres una part dels que fan el recorregut deixen el cotxe al càmping de la Vall de Bianya i arriben al càmping de St. Pau de Seguries i tornen pel mateix camí.
La via Romana te unes petites variants degudament senyalitzades, al fer el camí amb els dos sentits permet fer la Via amb un sentit i les variants amb l'altre.En aquest cas el recorregut es converteix amb uns 10 km. aproximats entre anar i tornar.

Ruta per fer amb una matinal o si voleu per passar-hi el dia amb família i portar el dinar. Tan les vistes com l'entorn son òptimes per passar el dia.

Si teniu algun dubte podeu enviar un correu a:
senderistes@gmail.com
Si podem us ajudarem.

La Via romana del Capsacosta és una autèntica obra d’enginyeria d’importància monumental i un testimoni excepcional d'un període històric de gran transcendència per al nostre país.Creada en època de l’Imperi Romà, la Via romana del Capsacosta és ben fàcil de resseguir. En diversos trams presenta un excel·lent bon estat de conservació. Aquesta calçada era denominada Via Annia i era un ramal de la via Augusta. Des de Figueres entrava cap a la zona de muntanya, i després de travessar la plana de Bianya s'enfilava pel Capsacosta i seguia cap al coll d'Ares, per tornar a enllaçar després, ja dins la Gàl·lia, amb l'esmetada via principal.Els murs, guarda_rodes i tota la resta d’altres elements de la Via romana del Capsacosta posen de manifest l'extraordinari treball de construcció realitzat uns dos mil anys enrere.

(info - Turisme Garrotxa)Activitat: senderisme
Distància recorreguda:
13,34 quilòmetres

Altitud mín:
360 metres, màx: 986 metres
Desnivell acum. pujant: 201 metres, baixant: 694 metres
Grau de dificultat:
Fàcil
Temps:
3 hores 25 minuts
Data:
junio 15, 2010
Finalitza al punt de partida (circular): No
Coordenades: 954

© scary Tots els drets reservats


TRACK GPS:


Directe

Wikiloc