Morro Avella - Lleixa Bala - Moli Bernat - Barret Perereda (Tavertet)


Si voleu baixar el mapa amb tamany gran AQUI

Itinerari circular amb inici i final prop del morro de l'abella.

Els llocs que visitarem o passarem son els següents:
Morro de l'abella
Escalars de les baumes
Lleixa de Bala
Baixant de la cleda
Salt del Molí Bernat
El Sunyer de baix
Balma Del Sunyer de baix
Balma de les Piques

Barret d'en Perereda


La caminada no es molt llarga amb km. pro transcorre per un terreny de mal caminar i en alguns llocs, exposats o perillosos. Per això he qualificat la caminada com a difícil.

Hi han un parell de punts on les persones amb vertigen o nens petits poden tenir problemes ja que caminem prop del cingle i es perillós.
Eviteu fer la caminada amb el terreny humit ja que les pedres humides o molles augmenten el perill de relliscar.
Per altra banda es una caminada realment bonica i que val la pena realitzar. Si voleu la podeu fer amb una matinal, pro si voleu gaudir dels llocs on passareu, hi podeu estar tot el dia. Una breu descripció del recorregut.

Deixem el cotxe a tocar la carretera que ens porta de l'Esquirol a Tavertet, prop del morro de l'abella. Hi ha lloc per aparcar sense problemes. El primer lloc que visitarem, poc desprès de sortir. El morro de l'abella, Impressionant mirador del sot de bala, el puig de la Força i el pantà de Sau.

Tot seguit prenem un petit camí que baixa ràpidament cap el sot de Bala. Arribat a l'alçada de la lleixa de Bala, comencem a planejar seguit tota la lleixa, tot aquest tram anem quasi enganxats a la paret de la cinglera.

Arribem a les escales, lloc certament delicat on tenim que baixar amb molta cura ja que una caiguda podria resultar molt perillosa. Recomano portar una corda per si algú es vol assegurar, o porteu animals.


Continuem per la lleixa fins al punt on els camins es bifurquen, nosaltres baixem a baix, ja que volen arribar a sota el salt del molí Bernat.

Tornem a pujar pel mateix camí. Nosaltres hem pujat fins la carretera asfaltada hi em fet uns 700 m fins arribar a trencant de la casa Nova, si voleu hi ha un camí que segueix per baix, evitareu el tram asfaltat, de totes maneres no te massa importància.Devant la casa Nova, enfilem amunt per un corriol fins arribar a la casa amb runes del Sunyer de baix. Voregem la paret de la cinglera fins arribar a les baumes del Sunyer.


Continuem caminant fins arribar al camí que ens portaria al Sunyer de dalt, camí que deixem poc desprès per dirigir-nos al barret d'en Perereda, pro avanç visitarem la balma de les piques.

Arribem al Barret d'en Perereda, lloc emblemàtic on podrem gaudir de unes esplèndides vistes.

Baixem per corriols i passem per sota la casa de la Perereda. Nosaltres no hem pasat per dins la casa ja que tenim opció a vorejar-la.
Poc desprès arribem al lloc on hem deixat el cotxe.

Recordeu,Caminada totalment recomenada, pro vigileu amb el tram de la lleixa de Bala que hi ha un parell de punts delicats i no aptes per persones amb vertigen.


Si teniu algun dubte podeu enviar un correu a:

senderistes@gmail.com


Si podem us ajudarem.


Activitat: senderisme

Distància recorreguda: 8,69 quilòmetres
Altitud mín: 567 metres, màx: 899 metres
Desnivell acum. pujant:
501 metres, baixant: 413 metres
Grau de dificultat:
Difícil
Temps:
4 hores 15 minuts
Finalitza al punt de partida (circular):

Coordenades:
884

© scary Tots els drets reservats

TRACK GPS:

DIRECTE

WIKILOC