Queralbs - Nuria - Noucreus - Queralbs

Trajecte amb poca dificultat tècnica, sols teniu que tenir present el desnivell, ja que partim de Queralbs (1200 m.), fins el punt mes alt Noucreus (2.799 m).
Si voleu fer la ruta mes curta, podeu pujar fins al santuari de Núria amb el tren cremallera, així evitareu una bona part del desnivell. Passo per alt els detalls de la pujada a Núria ja que no te cap secret i el camí no te pèrdua.
Un cop arribats al S. De Núria fem una ruta circular, la volta et permet variar el traçat bastant al teu gust ja que un cop dalt la carena pots baixar per diferents llocs, sempre amb el camí marcat i força evident.
Sortim de Núria creuant el pont que hi ha darrera el cremallera. La primera part fem una part del trajecte que serà el mateix que farem per baixar i coincideix amb el GR-11. Arribats a un punt on trobem un rètol que indica a la dreta Noucreus i esquerra Noufonts, agafem el de l’esquerra direcció al coll de Noufonts. Caminarem una bona part de la pujada paral·lels al torrent de Noufonts . Al tram final hi ha una forta pujada que ens porta al coll de Noufonts i la Barraca que ens por servir de refugi amb cas de mal temps.
Enfilem cap la dreta seguint la carena direcció al Noucreus i deixem el camí del Noufonts a la esquerra.
En aquesta part del camí anem ratllant una bona part amb el territori de França ja que en aquest punt la carena serveix de frontera antre els dos països.
En el track que deixo he fet la baixada per la tartera i una part per lliure, però repeteixo els camins son evidents i si voleu, tireu un xic mes , pesant per el coll de Noucreus i el pic de La Fossa del Gegant, per baixar cap a Núria un altre cop. Núria sempre et queda a la dreta i es un bon punt de referència.
Podeu baixar per on vulgueu ja que hi ha varis camins. Sempre teniu el track com a referència.
Jo he baixat per la tartera, fins a trobar el camí que em portarà al rètol inicial del Noucreus-Noufonts. Aquesta part del recorregut al fem paral·lel al torrent del Noucreus.
Recordeu que en aquesta zona es molt necessari. Barret, protecció solar, ulleres de sol i abric, inclòs l’estiu ja que als punts mes alts por fer fred tot l’any, per el demés cap problema.

Tingueu un bon camí.
Distancia recorrida: 25,14 kilómetros
Altitud min: 1.205 metros, max: 2.807 metros
Desnivel acum. subiendo: 1.805 metros, bajando: 1.788 metros
Grado de dificultad: Moderado
Finaliza en el punto de partida (circular): Sí
Coordenadas: 2387
Track Per GPS: Aqui