Bufadors de Bevi

Serra dels Bufadors i Bufadors de Beví
Descripció:
Els bufadors són uns forats o escletxes per on surt corrent d’aire. Mereix la caminada pel meravellós indret on es troben els forats, ja que la seva situació a la part baga de la serra dels bufadors fa que s’hi generi un microclima especial, amb grans blocs de roca coberts de molsa i una flora ben particular. És una zona no gaire gran, de forma allargada i més o menys estreta. Ens hem de fixar en els forats que hi ha al terra. Si ens hi acostem notarem que el aire que surt és fred. A voltes es pot sentir com xiula en el seu interior, d’aquí el nom de bufadors. A mesura que avancem trobarem més forats. Alguns d’ells han estat ressenyats per experts espeleòlegs. Aquí el terreny és inestable i no s’aconsella entrar dins els bufadors. És un indret de gran bellesa que té un aire màgic.

Detalls
Per visitar els Bufadors tenim dues opcions. La primera i molt fàcil, agafar la carretera asfaltada des de Sta. Maria de Besora a Llaers. A uns 2,5 Km (esquerra) agafem una pista asfaltada (cotxe), fins arribar a un prat, on trobem un indicador (Bufadors), deixem el cotxe, tenim els bufadors a uns 10 o 15 min.
La segona opció, indicada en el mapa. Unes dues hores o tres a un ritme molt baix. El camí no es difícil, pro cal tenir cura ja que si esta humit pot complicar-se per els nens o la gent mes gran.
De totes maneres una excursió molt maca per a tota la família.
Salut i bon Camí.


Distancia recorrida: 5,24 kilómetros
Altitud min: 823 metros, max: 992 metros
Desnivel acum. subiendo: 339 metros, bajando: 366 metros
Grado de dificultad: Fácil
Finaliza en el punto de partida (circular):
Coordenadas: 179
Track Per GPS: Aqui