Orista - Rocaguinarda - Sant Nazari de la Garriga

MUNICIPI D'ORISTÀ.
Municipi de la província de Barcelona situat al oest de la capital a 94 Km, aproximadament, comarca de Osona, està situat a la part sud del Lluçanès, té una extensió de 68,88 Km2. La altitud mitjana és de uns 700 metres, el punt més alt és Sant Salvador de Serradellops en 800 m i el més baix és el curs de la riera Gavarresa en 450 m i una població de 595 habitants (30-05-07).

la web d'Oristà i la Torre d'Oristà

Rocaguinarda.
Bandoler del segle XVII, nascut al Mas Rocaguinarda, al terme d'Oristà, l'any 1582, era conegut en tot el territori com a cap de quadrilla del bàndol “nyerro” de Vic, en lluita amb el bàndol del “cadells”. Tot i que els bandolers han estat menyspreats i tinguts per lladres de camí ral, en Rocaguinarda n'és considerat una excepció. Envolta la seva figura un aire indubtablement romàntic. No obstant, el mateix Cervantes diu d'ell que era humanitari i ben intencionat. Les runes del Mas Rocaguinarda, conserven inscripcions atribuïdes al propi bandoler.

Vols saber sobre en Pere Rocaguinarda ? Aqui.

Detalls de Ruta.
En aquest cas ens acompanyen una colla de trapelles, degut a les vacances escolars de setmana Santa.
Hem seguit la ruta proposada per l'amic "manelc".
El passeig ens permet conèixer el poble d'Oristà els seus voltants i el Mas on va néixer el famós bandoler Rocaguinarda.
Ruta molt senzilla i planera, per realitzar amb unes 5 hores a un ritme normalet. Quasi tota es realitza per pistes amples i ben arreglades.
Destacaria dos punts importants. Per una part tenim un tram d'uns 300 metres per un corriol que la natura esta recuperant, si no es neteja, amb un parell d'anys ja no es podrà passar (Avui 18-03-2008).
L'altre, tenim que creuar un riu, amb absència de pluges cap problema, pro si ha plogut i el riu baixa crescut, es molt possible que no el podrem creuar, amb aquest cas tindrem que buscar un pas alternatiu.
Per la resta, ruta molt ben marcada per l'autor i sense cap mena de problema.
M'ha cridat l'atenció la gran quantitat de masos que em trobat abandonats i amb runes.
Bon camí.


Distancia recorrida: 15,34 kilómetros.
Altitud min: 432 metros, max: 606 metros
Desnivel acum. subiendo: 360 metros, bajando: 380 metros
Grado de dificultad: Fácil
Tiempo: 5 horas
Finaliza en el punto de partida (circular): Sí
Coordenadas: 1409
Trak GPS: clik
Autor del Trak: manelc






Orista - Rocaguinarda