Cami Ral Vic - Olot (camí de Sant Jaume)

CAMI RAL VIC – OLOT (camí de Sant Jaume)


Caminada entre Vic i Olot per l’antic i mil·lenari Camí Ral .


El camí Ral ha estat integrat al Camí de Sant Jaume: Olot – Vic – Montserrat.


La recuperació dels principals brancals catalans del Camí de Sant Jaume respon a la voluntat d’integrar Catalunya en una xarxa consolidada de grans itineraris culturals europeus, dels quals el Camí de Sant Jaume n’esdevé l’exemple més important i representatiu. En aquest sentit, el Camí de Sant Jaume ha estat considerat “bé cultural” i reconegut com a “primer gran itinerari europeu” per l’Institut Europeu d’Itineraris Culturals, adscrit al Consell d’Europa. I, així mateix, les branques principals del camí han estat declarades “Patrimoni de la Humanitat” per part de la Unesco.


Hem intentat reproduir el camí seguint les ressenyes facilitades pels Amics del Camí Ral, als que donem les gràcies per les ressenyes i documents que ens han facilitat la caminada.


No hem tingut cap problema per fer el camí seguint les ressenyes. Tan sols hem trobat tres punts on hem tingut alguns dubtes.


1 – Tram entre Roda de Ter i les Cases Noves. Las ressenyes et fan passar per darrera les Cases Noves i el indicadors marquen el camí pràcticament amb línia recta. De totes maneres la variació en aquest cas es mínima.

2- el tram compres entre La Creu i Coll Sacabra (Cantonigros). En aquest punt la senyals et fan dubtar. Nosaltres hem seguit les indicacions donades pes amics del Camí Ral. En aquest cas al igual que el primer la variació tindria una importància mínima.


3- El tram proper a la Serrade Pruit.

En aquest tram ens fiquem dins la propietat de la Serra, Hi ha indicadors que et fan passar per fora per un camí ample, de totes maneres crec que el traç original tal com indiquen el amics del camí es el que hem seguit nosaltres passant per la propietat de la Serra, val a dir que els propietaris no han posat cap impediment per passar-hi.


Si feu el camí amb BTT, el tram de la Serra de Pruit, seguiu les marques del camí, (si mal no recordo , son grogues), en aquest tram eviteu seguir el track, el reprendreu a la carretera de Falgars, és l'únic tram complicat de fer amb btt, la resta cap problema.


Si seguiu el track que hem posat, passareu per dins la propietat de la Serra, si voleu podeu passar per fora, tornareu a reprendre el track prop de l’Hostalot a la carretera de Falgars. Tampoc presenta cap complicació exagerada.

El tram compres entre L’hostalot – El grau d’Olot fins pràcticament al pla dels Hostalets (les Marrades), no el podeu deixar de visitar. Actualment amb fase de restauració es realment preciós.

Deixo el track ,documents per descarregar, un petit reportatge de TV3 on podreu observar el tram del grau on estan treballant amb la restauració i com sempre les fotografies que en Xumi ha fet durant el trajecte.


Si teniu dubtes i us podem ajudar, aquí estem.

Salut



Activitat: senderisme
Distància recorreguda:
42,9 quilòmetres

Altitud mín: 430 metres, màx: 1.078 metres
Desnivell acum. pujant: 870 metres, baixant: 907 metres
Grau de dificultat: Moderat
Temps: 14 díes 12 hores 55 minuts
Finalitza al punt de partida (circular): No
Coordenades: 2297
© scary Tots els drets reservats

Arxius per descarregar:

Track Gps (directe)


Track GPS (Wikiloc)


Full de ruta


Construccions

Vic - Olot- Província - Km - Coordenades