L'esquirol - Pruit - Rupit Cantonigros - L'Esquirol


La ruta es una volta completa al Cabreres. Amb sortida i arribada al pobre de l’Esquirol. El trajecte amb quasi 37 km. ens permet gaudir del meravellós paisatge del Cabreres.

La caminada visita els pobles de L’esquirol, Pruit, Rupit i Cantonigròs , recorre trams de camins com, “el camí ramader, GR2, GR 151 Camí del Bisbe i Abat Oliba i el camí Ral Vic-Olot”.
Com sempre us deixaré el TRAK per GPS, pro en aquest cas en posaré dos, ja que donaré opció a triar pels següents motius, encara que pràcticament no varien gaire un del altre.
El tram proper a Pruit el GR es molt perdedor i el camí esta molt brut, si no es neteja, amb un temps no es podrà passar. Jo he fet una ruta alternativa, el problema es que passa per dintre d’una propietat privada, encara que no hem tingut cap problema i si voleu la podeu esquivar passant per l’últim tram de GR. Aquesta propietat crec que es el motiu de las variacions sofertes en aquests tram de GR. De totes maneres podreu triar. Entre GR o la Variant. En el mapa podreu observar que la diferencia del traçat que no es gaire, pro la variant evita els camins mes bruts del tram.
Ara us explicaré l’itinerari i recordeu que amb els dos casos son uns 36 Km. Si teniu dubtes podeu enviar un correu a senderistes@gmail.com , si es possible intentaré ajudar.

Itinerari:
Sortim del davant de les escoles de L’Esquirol, Creuem el poble fins arribar al Carrer Major, trenquem a la dreta fins el call de can Xalofa, despres tot recte fins arribar a la carretera comarcal Vic-Olot. La creuem i continuem vorejant el Puig Saguardia i continuem , passarem a tocar la Casanova del Feu i enfilarem fins arribar a la Serra del Feu, lloc on comença el camí ramader que ens portarà fins la muntanya de Cabrera.
Arribats al Collet de cal Vidrier, trenquem a la esquerra i seguim la pista encimentada que ens portaria al Santuari de Cabrera, no la deixem fins arribar al trencant de la casa Nova dels Racons.
Continuem, passarem per el collet del Sancrist . Aquí ja estem sobre el GR que el seguirem fins a Rupit els que agafin la opció GR, la opció alternativa hi han unes petites variacions. Arribats a Pruit continuem pel GR fins a Rupit. Aquesta opció es igual pels dos itineraris. En aquest tram encara que el GR esta millor tinc que dir que segons les dates hi ha molta herba i en algun punt tens que fer malabarismes per passar, hi han branques i bardisses al mig del camí (estat lamentable del GR).
Arribats al Pont de Rocallisans ja no te pèrdua fins a Rupit, tan sols seguir la carretera fins al poble ja que es el mateix GR.

Un cop Rupit, si no esteu cansats pugem per unes escales (al costat del restaurant Albert), ens porten fins el mirador de Palomeres on tenim una vista total de Rupit. Continuem direcció al Perer i poc desprès enfilem pel Grau del Perer que ens deixa les cames contentes i calentes . Ara continuem direcció Cantonigròs seguint el GR 151 del Bisbe i Abat Oliba. Tenim que trencar a la font dels Enamorats i voregem la riera fins el mateix centre de Cantonigròs.
Continuem baixant fins per el Camí Ral Vic- Olot Que ja no el deixarem fins el poble de L’esquirol.
Baixarem pel carrer del Pont, passem per sota del pont i continuem el camí que ja ens portarà pràcticament al lloc de sortida.

Jo us recomanaria descarregar el TRAK ja que el camí es llarg i en alguns llocs si no coneixeu el terreny es un xic complicat.

No feu cas del temps indicat sobre trak ja que he fusionat dos traks i ha falsejat el temps. Teniu que comptar si no hi han problemes i sense parades a un ritme normalet, unes 8 o 9 hores a una mitja de 4 KM/h, parades a part.

Que tingueu un bon camí i ja sabeu si teniu dubtes i puc ajudar no dubteu amb fer arribar un e-mail.




Activitat: senderisme
Distància recorreguda:
35,5 quilòmetres

Altitud mín: 666 metres, màx: 1.126 metres
Desnivell acum. pujant: 940 metres, baixant: 936 metres
Grau de dificultat: skill Moderat
Temps:
Finalitza al punt de partida (circular):
Coordenades: 1303
Descarregar trak GPS: GR





Activitat: senderisme
Distància recorreguda: 35,87 quilòmetres
Altitud mín: 666 metres, màx: 1.126 metres
Desnivell acum. pujant: 968 metres, baixant: 974 metres
Grau de dificultat: skill Moderat
Temps:
Finalitza al punt de partida (circular): No
Coordenades: 1911
Descarregar trak (Variant): Variant