Aiguestortes - Vallibierna 2008


Aquesta setmana, fem una sortida ja programada des de fa bastant, una excursió esperada per tots.
Volíem anar al Vallibierna fer nit a Pont de Suert i visitar de passada el parc natural d'Aiguestortes.
Sortim aviat de l'Esquirol direcció Pont de Suert, encara hem decidit pujar directament als pobles de Boí Taüll per fer una ullada a les esglésies romàniques, per pujar seguidament al parc d'Aiguestortes. Pugem amb un 4x4 que el mateix parc posa de taxi per pujar fins dalt (5€), arribats al lloc donem un tom per agafar gana per dinar.
El parc es preciós, amb uns paratges realment impressionants, cal dir que el parc esta adequat, preparat i enfocat per el turisme. No presenta cap mena de problema hi es accessible per a tothom. Dinem al parc i baixem cap baix pagant un altre vagada els 5 € per persona del taxi.
Arribats a Pont de Suert decidim pujar els trastos i fer un tom pel poble. Cal dir i donar les gràcies a la Sra. D'en JR i a ell mateix per deixar-nos la casa que tenen a Pont per fer nit i contribuir a rebaixar les despeses.. Així que Moltes Gràcies.
Sortim a comprar el sopar i renoi fem un sopar casolà que surt collonut, desprès un vol per fer la digestió i a dormir, perquè a les cinc del mati toca aixecar-se per pujar al Vallibierna.
Ja son les cinc…. Jejjejejejeje. Ens aixequem, fem un cafetó i apa, direcció al "Peñasco", per cert el túnel que hi ha a l'entrada del estany de Llauset esta tancat per els autos i el tenim que creuar a peu, això ens retarda la sortida, pro no passa res. Comencem a pujar vorejant el llac, en alguns trams el llac ha pujat molt i el camí queda per sota les aigües, encara que el camí esta ben marcat , sense problemes.
A mida que anem pujant, passem per bastants llacs, amb uns color preciosos i aigües gelades, això ens preocupa ja que comencem a observar que hi ha neu, nosaltres no anem preparats per caminar amb neu. Ens ajuntem amb una parell de francesos que si porten material adequat per la neu.
Pugem sense problemes fins la cota 2.750 m on ja tenim molta neu i sense grampons n'hi piolets podria resultar perillós, decidim pujar el pic que tenim a la dreta que no hi ha neu, Aixa ens farem passar una mica la ràbia, desitgem sort als francesos ja que ells continuen i nosaltres abandonem.
Hem arribat a 2.800 m., per la neu no hem pogut pujar fins dalt, tots estem un xic decebuts, pro continuar amb aquestes condicions sols podria comportar problemes mes greus . De fet arribem a la sabia conclusió que ens ho hem passat collonut, unes vistes i un terreny magnífic, ningú ha pres mal, que mes volem, excursió perfecte que en principi es el que volem.
Tornem a l'estany de Llauset per el mateix camí de pujada, fem un bon dinar per rematar el dia, tornem a casa mol contens ja que hem passat dos dies de la millor manera possible, caminant, fent gresca i fen amics, que mes podem demanar.
Apa fins la propera .


Actividad: senderismo/alpinismo
Distancia recorrida: 12,46 kilómetros
Altitud min: 2.177 metros, max: 3.062 metros
Desnivel acum. subiendo: 1.081 metros, bajando: 1.035 metros
Grado de dificultad: Moderado
Tiempo: 7 horas 31 minutos
Finaliza en el punto de partida (circular): Sí
Coordenadas: 1225
Descarga Track GPS: Aqui
Autor track: nudels




Vallibierna 2008
Reportatge extern: Aqui.