Logroño Burgos - Camino Santiago


He escoltat moltes i diverses opinions sobre el famós ”Camino de Santiago”. Ara fa uns dies he tingut la oportunitat de fer-ne un petit tram. Logroño – Burgos, uns 125 Km. No he pogut fer-ne mes per que sols disposava de cinc dies i quatre per caminar.
Tinc que dir que soc un amant del pirineu i de la muntanya, ja tenia clar que “el Camino” seria molt diferent, encara que tenia que saber de primera ma que era fer el camí.
Cert que es bastant comercial amb molts interessos creats. Deixant aixo de banda, crec que “el camino” tots els que el fan l’enfoquen d’una manera diferent i molt personal, així que sobre el tema podem trobar opinions molt diverses.
El meu cas, que sols volia gaudir d’uns pocs dies de tranquil·litat caminant i trencar la rutina habitual, m’ha sortit rodo.
Hem caminat, hem compartit moments, sopars, xerrades i experiències amb gent d’altres llocs que probablement mai mes tornarem a saber d’elles. Hem dormit amb albergs on tots som iguals i el mes important , et tracten per igual sense importar la classe social ni els diners que tens al Banc (cosa poc habitual).
En resum crec que es una manera de caminar diferent i que no es pot explicar, ja que cada persona ho sentirà d’una manera molt personal i diferent.
El que si puc dir es que crec mol necessari, dormir als albergs, ja que el Camino sense els albergs pert una bona part del seu encant.
També he vist que la gent de la zona te molt respecte per els que caminem “peregrins”, cosa que agraeixo de tot cor.

Podria resumir-ho ràpidament.
El camino el fas tu, a la teva mida i amb les teves idees, de ben segur que sigui com sigui trauràs experiències noves i positives.
Un dia sopant amb un Brasiler va dir-me una frase que m’ha quedat gravada i em va fer riure, diu així.
ESPAÑA ES EL UNICO PAIS DEL MUNDO, DONDE CAMINAS 500 KM Y ENGORDAS.

Amb això n’hi ha prou per donar-se compte que el camino es pot fer de moltes maneres i tots tenim que trobar la nostre.

Una bona experiència, com a mínim diferent, molt recomanable i si algun dia puc, tornaré ha fer-ne un altre tram.


En el mapa esta marcat el camí complert des de Roncesvalles fins a Santiago.
Si voleu entrar a la pagina de Ramon Codina, on podreu descarregar totes les etapes per a GPS del Camino de Santiago .
Clik Aqui.




Logroño - Burgos